Beroepsleven en onderwijsperiode
Tijdens mijn studie Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden ben ik in aanraking gekomen met het fenomeen ‘opdrachtgever’ en ‘stageplaats’. Zo heb ik projecten uitgevoerd in wisselende samenstellingen.

Voor de toenmalige Dimpact-gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen (BOCE) hebben we onderzocht hoe deze gemeenten tot deze keuze gekomen zijn. Het ging hier om de keuze voor de partnergemeenten, voor het softwarepakket en meer. Dit is gespiegeld aan de keuze die de sociale werkvoorziening Empatec in Fryslân, om te bezien of de keuze op eenzelfde gronden genomen wordt.

Voor de opdrachtgever gemeente Opsterland is gekeken of het gezinsregieprincipe in de jeugdzorg goed is ingebed. Dit had alles te maken met de decentralisaties. Hierover zijn gesprekken gevoerd met WMO-consulenten, een wethouder en ambtelijke vertegenwoordigers.

Zelfstandig met ondersteuning van beroepsprofessionals heb ik mijn beide stages volbracht bij de gemeenten Kampen (griffie, rekenkamer) en Súdwest-Fryslân (Team Beleid Sociaal Domein). De onderwerpen waren hier de voorbereiding op de jeugdzorg en ondersteuning van raadsleden (Kampen, 2014) en effect van beleid voor gemeenschapshuizen onderzoeken (Súdwest-Fryslân, 2015).

In het najaar van 2015 ben ik werkzaam geweest als administratief medewerker bij Argonaut Advies Den Dolder.

Hierna kwam ik in gemeenteland uit.

In gemeenteland wil ik graag verder groeien, ik sluit mij nergens voor af maar wanneer ik de keuze heb ga ik spoedig aan de slag als (junior) beleidsmedewerker in het sociaal domein.

Anno 2019 ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met lezen en reizen, op vrijwilligersvlak als penningmeester van StemLP en professioneel bij gemeenten bezig met verbetering in het sociaal domein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.