Libertariërs volharden in strijd tegen dwangarbeid

Dwangarbeid in bijvoorbeeld Culemborg

Emmeloord, 10 augustus – Eind 2013, dus nog voor de drie decentralisaties in het Sociaal Domein merkten de libertariërs in Leeuwarden en Almelo al op dat ”tegenprestaties” voor een uitkering foute boel zijn.

Staatsdwingelandij, of het nu torenhoge percentages belasting op arbeid (52%), op gebruiksartikelen (21%) of benzine (… u wilt eigenlijk niet weten hoeveel) is doet niet veel af aan het feit dat het ordinaire diefstal is. Nu komt hier bovenop dat veel bedrijven de laatste jaren over de kop zijn gegaan door de crisis, telkenmale weer veroorzaakt door fout beleid van Centrale Banken (overheid). Leningen worden niet verstrekt, en bedrijven moeten noodzakelijkerwijs mensen ontslaan wanneer alle mogelijkheden de pas worden afgesneden. Is de ”kapitalist” schuldig?

Jaren van ellende, een overheid die het op tal van vlakken volledig verkeerd aanpakt (Keynes, torenhoge staatsschuld). Het steeds duidelijker worden dat het volk, individu voor individu, gebruikt wordt als onderpand voor dit falen en de vraag dringt zich op wanneer er nu eindelijk eens voor een andere koers gekozen zal worden. Bijvoorbeeld de noodzakelijke scheiding tussen staat en economie, waar de eenentwintigste eeuw naar snakt.

Ter zake, nieuwe regeling Bijstand

Duidelijk is geworden dat de overheid dacht aan creatie van arbeidsplaatsen op sociale werkterreinen en groenonderhoud, betaalde banen die weg worden geconcurreerd met door de burgers tezamen opgebrachte belastinginkomsten c.q. gelegaliseerde roof. Een overheid is een slechte machine voor het creëren van banen. Het geld waarmee de overheid betaalt komt immers ergens vandaan. Een overheid heeft zelf geen bezittingen of schulden. De overheid heeft bezittingen gestolen of opgeëist en haar schulden zijn schulden die nooit gemaakt hadden mogen worden. Als een bedrijf of privépersoon zulke schulden zou hebben zou ze direct failliet verklaard worden.

”Die tegenprestatie is allang gedaan in werktijd door afdracht van sociale premies met het mes op de keel

. Dit zijn de belastingschijven I en II. Juist door de verplichting hierop om geen steentje maar een forse kei bij te dragen aan het ”staats gerunde” systeem van WW en Bijstand.
Die tegenprestatie hoeft niet tweemaal geleverd te worden in de visie van de Libertarische Partij.”

Denk maar eens wat er gebeuren moet of al gaande is met de groenwerker of de ‘minder capabele’ arbeidskracht die weggejaagd is uit de sociale werkvoorziening. Als daar HBO- of WO-geschoolde arbeidskrachten ingezet worden heeft een MBO’er of niet-geschoolde er niets anders opzitten dan achter de geraniums op wel erg vroege leeftijd wegkwijnen.

Praktijkvoorbeelden Ulft en Culemborg

Culemborg hield de Bijstandsuitkering voor 5 maanden in van een man die hoegenaamd te weinig inlichtingen zou hebben verschaft. Nu is de overheid geen eigenaar van iemands privépersoon noch zijn gegevens, iemand straffen die vele jaren arbeidsleven en belastingafdracht erop heeft zitten is schandalig. De bedreiging van ambtenaren is fout, de rechter erkende dit. Maar het werkweigeren is in de ogen van de libertariër legaal. Zeker waar dit ver onder je niveau is en wanneer je kunt aantonen onder dwang (vrijwillig doen maar weinigen het) belasting hebt afgedragen.

Rondom Ulft en Dinxperlo speelt iets anders maar soortgelijks, daar is een sociale dienst actief genaamd ISWI. Hier kun je je bijstand (niet je minimumloon) behouden door enveloppen te vouwen. Er heerst volgens medewerkers een cultuur van angst, en wie is dat begonnen? Hongerloon en uitbuiting aldus de reacties van lezers in DeGelderlander. (bijgewerkt citaat:) Het zou zo gek zijn dat mensen in een hal staan waar uitlaatgassen uit vrachtwagens komen, zij over hun longproblemen niet mogen spreken et cetera. Met liberalisme, maar ook met sociaal-democratie (dat laatste is niet bepaald mijn systeem) heeft het alles maar barweinig van doen.

Dit blog is misschien een makkelijk afreageren met een toetsenbord op schoot maar het gaat wel een bepaalde kant op met dit land, niet mijn beleid ‘vriend’.

Tom Wentzel
Emmeloord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.